Het is altijd lastig om iets over jezelf te vertellen. Ik weet dat het belangrijk is, want zelf lees ik ook graag meer informatie over mijn instructeurs.

Ik ben dus Karin en paarden zijn altijd erg belangrijk voor mij geweest. Al vanaf mijn 7de heb ik een verzorgpony gehad. Er waren geen mogelijkheden voor lessen, daarom heb ik spelenderwijs veel zelf ontdekt over paarden. Na mijn eerste verzorgpony heb ik het geluk gehad om op veel verschillende paarden en ponies te mogen (in)rijden en beleren voor de wagen. De band tussen paard & mens is daarbij altijd lijdend geweest. Beginnen bij het begin (freestyle loswerken) en pas een stap verder gaan als het paard daar aan toe is.

Rowena

Sommige verzorgpaarden voelden bijna als eigen paard. Toch is er maar één eerste echt eigen paard en dat is Rowena. Rowena is een leuke NRPS merrie waar ik en mijn kinderen met plezier op reden. Echter, ik liep er tegen aan dat ze zich sterk maakte en steeds bozer werd met rijden. Via een stalgenoot ben ik een keer gaan rijden met een bitlooshoofdstel. Wonderbaarlijk had ik meteen een heel ander (nageeflijk) paard onder mij. En daar was de deur geopend naar een nieuwe manier van met paarden omgaan.  

Niet alleen rijden…

Ik ben lessen gaan volgen om Rowena beter te begrijpen en zelf bekwamer te worden met het bitloos rijden. We begonnen niet op het paard, maar juist ernaast. Vanaf de grond kan je je paard goed helpen met het ontdekken en juist gebruiken van het lichaam. Grondwerken is super leuk om te doen: de band met je paard wordt diepgaander. Na verloop van tijd begon ik veranderingen te merken bij Rowena. Ze werd gespierder (help, mijn zadel paste niet meer), ze liep meer in balans en onze band werd beter. Alleen maar voordelen! Na verloop van tijd hebben we het rijden, altijd naast het grondwerken, weer opgepakt. Nu wisselen we af tussen verschillende trainingsmethoden

  • grondwerken
  • lange teugelen
  • werken aan de hand
  • longeren
  • rijden (centered riding)

Tijd om kennis over te dragen

Ik heb de tweejarige opleiding voor de trainer- instructeursopleiding Klassieke Rijkunst bij Dressuur Natuurlijk voltooid en daarmee mijn diploma behaald.